Дома > Вести > Вести од индустријата

Разликата помеѓу LED светлото за растење и нормалното LED светло(1)

2021-12-01

(LED расте светлина)Традиционалните вештачки извори на светлина генерираат премногу топлина. На пример, со дополнителното LED осветлување и хидропонскиот систем, воздухот може да се рециклира, да се отстрани премногу топлина и вода, а електричната енергија може ефикасно да се трансформира во ефективно фотосинтетско зрачење и на крајот во растителни материи. Резултатите покажуваат дека стапката на раст и стапката на фотосинтетика на зелената салата се зголемени за повеќе од 20% со користење на LED осветлување. Изводливо е да се користи лед во фабрика за растенија.

(LED расте светлина)Откриено е дека во споредба со флуоресцентна светилка, изворот на LED светлина со мешана бранова должина може значително да го промовира растот и развојот на спанаќот, ротквицата и зелената салата и да ги подобри морфолошките индекси; Може да ја максимизира биолошката акумулација на шеќерната репка, акумулацијата на елементот од репка во влакнестиот корен е најзначајна и да произведе најголема акумулација на шеќер и скроб во влакнестиот корен.

(LED расте светлина)Во споредба со светилка за метал халид, анатомската морфологија на стеблата и лисјата на растенијата од пиперка и перила одгледувани под LED бранова должина значително се промени, а стапката на фотосинтетика на растенијата се зголеми со зголемувањето на оптичката густина. ЛЕД со сложена бранова должина може да го зголеми бројот на стомати на невен и жалфија.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept